[There are no radio stations in the database]

Geschiedenis

Voormalige zeezender Radio Veronica zond uit van 17 mei 1960 tot 31 augustus 1974 vanaf de Noordzee met een programmering gericht op Nederland.

Vanaf het begin werd er gebruik gemaakt van het lichtschip Borkum riff.

In November 1964 werd deze vervangen door de IJsland trawler Norderney. Deze laats genoemde zond uit tot deze beruchte 31 augustus 1974… the day the music died.

Het schip Norderney is gebouwd is 1948 te Duitsland van overgebleven oorlogstuig met name hier te noemen omgesmolten tanklopen, welke gemaakt zijn van een speciale legering wat bijna niet oxideert, wat anno 2019 nog steeds betekend dat dit schip zich in een uitstekende conditie bevind.

Zeer succesvol werd het station vanaf 1969 / 1974 toen er gewerkt werd met jingles en een horizontale programmering, met name de Nederlandse top 40 welke vanaf 2 januari 1965 wekelijks werd uitgezonden.

De zender radio Veronica kwam vooral op voor de Nederlandse artiesten die dan ook tot op de dag van vandaag bij jong en oud nog zeer bekend zijn.

Zo gezegd is eigenlijk het hele uitgaansleven zoals we dat vandaag de dag nog kennen in aanvang bij radio Veronica geboren.. Ik noem u de Drive in show, bar dancings, discotheken enz.

Gezien word het station, als het begin van de radio zoals we deze vandaag de nog kennen. Hier mag dus gesproken worden als cultuur met monumentale zeer grote waarde.